Nytt konferensrum invigt i BrukarHuset 2018

Tre år av väntan är över. Nu har Leif Eriksson-rummet invigts av Carina Dahl (S), ordförande i Rådet för funktionshinderfrågor.
- Jag är så glad att rummet har blivit klart, säger Gunhild Wallin, vice ordförande BrukarHusets styrelse.

Måndagen 12 februari 2018 var det dags för invigningen av det nya konferensrummet i BrukarHuset i Mellringe, Örebro. Arrangemanget lockade ett 50-tal personer. För dagen hade rummet utsmyckats med serpentiner och ballonger.
Invigningen inleddes med ett välkomsttal av Gunhild Wallin, vice ordförande i BrukarHusets styrelse. Hon berättade kortfattat om hela BrukarHusets tillkomst.

Rolf Karlsson, BrukarHusets kontaktperson hos Fastighetsägaren Örebroporten, berättade därefter mer om BrukarHusets bildande och varför just Mellringe blev hemvist för länets funktionshinderorganisationer.
- Från fastighetsägarens sida tyckte vi att Mellringe passade bäst för funktionshinderorganisationerna och dess kanslier. Detta eftersom det gamla sjukhusområdet redan var tillgängligt med långa korridorer och breda dörrar, säger Rolf Karlsson.
Han berättar också att diskussionerna om ett nytt konferensrum tog sin början 2014.
Dagen till ära gladdes han åt det nya rummet och samarbetet man haft med BrukarHusets styrelse under arbetets gång.
- Det har känts bra att ha ett sådant gott samarbete. Husets styrelse har funnits med under hela processen – från skiss till färdigt rum.
Det är roligt att se hur bra det blev till slut.

Carina Dahl (S), ordförande för Rådet för funktionshinderfrågor, ”klippte” sedan det blågula bandet och förklarade rummet invigt. Rummet fick i samband med detta också namnet, Leif Eriksson-rummet, uppkallat efter BrukarHusets ordförande, Leif Eriksson.
Leif, som också närvarande vid invigningen, fick dagen till ära en gåva för sitt mångåriga arbete i styrelsen.

Invigningen avslutades med kaffe och tårta.

Text: Christian Kanvik